Jontse – Suunnittelu, sisustus ja tyylit

Blogi tyylistä ja suunnittelusta

Kuinka hip hop sulautui muotimaailmaan

Aina siitä lähtien kun hip hop ilmestyi musiikkikentälle 1970-luvulla, se on vaikuttanut muotimaailmaan. New Yorkin Bronxista lähteneestä nuorten keksimästä musiikkityylistä on tullut maailmanlaajuinen ilmiö, joka vaikuttaa voimakkaasti pukeutumiseemme.

Nykyään on helppo hankkia hip hop -vaikutteista muotia vaatekaappiinsa. Urbaaneja vaatteita, kuten esimerkiksi hip hop housut Top Streetwear saa hankittua netistä yhdellä klikkauksella. Mutta kuinka tämän alakulttuurin vaikutus muotimaailmaan oikein alkoi? Tässä blogissa tarkastelemme, kuinka hip hop on muuttanut muotimaailmaa.

Urheilutyyli

Ilmestyessään hip hop -musiikki vaikutti välittömästi urheiluvaatemerkkien suosioon. Monet urbaanit artistit kuten Public Enemy, N.W.A. ja Run-DMC nähtiin usein verryttelypuvuissa ja lenkkareissa, joissa Reebokin, Niken, Adidaksen ja PUMAn logot olivat näyttävästi esillä. Hip hopin myötä alkoi nopeasti kehittyä oma tyylinsä, eikä kehitys näytä hidastumisen merkkejä vieläkään.

Muun muassa Kanye Westin vaikutusta muotiteollisuuteen kiitetään, ja hänen osallistumisensa Adidaksen YEEZY-jalkineiden urheilubrändien kehittämiseen yhdistetään tähän musiikkityyliin edelleen.

Designer-merkit

Vuosien varrella hip hop on yhdistetty useisiin designer-merkkeihin ja se on tuonut mukanaan ”hengittävää estetiikkaa” merkkeihin kuten Tommy Hilfiger, Ralph Lauren ja Nautica. Myös luksusmerkit Gucci ja Louis Vuitton ovat osoittaneet kiinnostusta. Tämä yhteistyö ja suurinumeroiset hintalaput ovat luoneet ylellisyyden tunnetta ja tuotteista on tullut taloudellisen menestyksen symboleita.

Vuonna 2008 N.E.R.D -yhtyeen laulaja Pharrell Williams suunnitteli korumalliston Louis Vuittonille. Seuraavana vuonna Kanye West suunnitteli kenkämalliston. Nykyään huippumerkit kuten Balmain ja Givenchy ottavat hip hop -kulttuurista vaikutteita kaikissa tuotteissaan.

Kuinka hip hop on sinun mielestäsi vaikuttanut muotimaailmaan? Kerro meille mielipiteesi, hashtag #kadunkuluminentarina.

Vastaa